Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet podany po staropolsku.
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 43
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 528
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 211
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 327
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 92
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 43
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 528
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 211
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 327
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 92
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać, poszatkować, dodać do mleka, wsypać paprykę i przyprawy do smaku. Następnie zalać kotlety, wstawić w chłodne miejsce co najmniej na 3-4 godziny a najlepiej na noc. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto. Podawać z młodymi ziemniakami i tradycyjnie z zasmażaną młodą kapustą.