Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórka.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1581
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1581
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1920
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, posypujemy je koprem i lekko potrząsając mieszamy. Z ogórków i śmietany robimy mizerię. Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!