Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami polanymi tłuszczem i sałatką warzywną ze słoja.
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8025
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 555
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4275
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2856
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36206
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 8025
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 555
Duszone mięso w aromatycznym sosie z dodatkiem suszonych śliwek to danie, któ...
Odsłon: 4275
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2856
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36206
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie).
Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki.
Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę. Smacznego !!!