Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jako danie główne proponuję, kotlet schabowy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i sosem z groszku zielonego i marchewki.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do wieprzowiny i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po godzinie plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Przygotowujemy sos z groszku i marchwi. Do garnczka wlewamy zawartość słoika groszku i marchwi, doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, czarnym i solą, doprowadzamy do zagotowania się, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety schabowe podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z groszku i marchewki. Smacznego!!!