Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś jako danie główne proponuję, kotlet schabowy z młodymi ziemniakami posypanymi koprem i sosem z groszku zielonego i marchewki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3330
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4477
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1081
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3330
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do wieprzowiny i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po godzinie plastry schabu panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Przygotowujemy sos z groszku i marchwi. Do garnczka wlewamy zawartość słoika groszku i marchwi, doprawiamy do smaku pieprzem ziołowym, czarnym i solą, doprowadzamy do zagotowania się, zagęszczamy mąką i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety schabowe podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z groszku i marchewki. Smacznego!!!