Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapraszam na kotlety. Mielone schabowe, to tak w skrócie. Schab jest raczej chudym mięsem, więc mielony może być suchy. Zdarza się, że trafi nam się tłuściejszy kawałek. Wtedy można go zmielić i zrobić pyszne mielone kotlety. Moja rodzinka bardzo je lubi. Dlatego, Wam też polecam. Spróbujcie, może Wam posmakują.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku. Schab zmielić. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz przyprawy. Wymieszać. Dodać jajko. Bułkę odcisnąć z mleka, ale nie do końca. Dodać do mięsa. Wszystko wymieszać i wyrobić ręką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Następnie formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanym oleju, około 20 minut, na niewielkim gazie. W tym czasie dwa, trzy razy przewracać, żeby równo się usmażyły.
Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.