Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętamy czasy, kiedy to schabowy gościł w naszych domach, tak jak rosół, co niedzielę. W poniedziałek wiadomo, pomidorówka. Nomen omen, rosół właśnie dzisiaj mamy, a jutro potrawka z kurczaka. Dzisiaj proponujemy Wam schabowe w troszkę innym wydaniu. Marynowane w sosie czosnkowym. W zasadzie sos można zrobić samemu, my użyliśmy gotowca, bo mieliśmy pod ręką. Kotlety wyszły nieziemsko soczyste i aromatyczne. Do tego ziemniaki z wody, z koperkiem i przesmaczna surówka z cebuli i kiszonego ogórka.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 60
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 37
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 60
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 37
Składniki
Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, z obu stron smarujemy sosem czosnkowym, odkładamy do lodówki na kilka godzin. Następnie panierujemy. Najpierw mąka, później rozkłócone z mlekiem jajko, na końcu w bułce tartej wymieszanej z sezamem białym i czarnym. Smażymy na rumiano na rozgrzanym smalcu.