Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe można przygotować z różnym nadzieniem. Dodatek dyni i winnego jabłka wspaniale się komponuje.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 487
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3291
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 487
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3291
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami i tak jak paprykę bez nasion pokroić w słupki. Na patelni z rozgrzanym masłem podsmażyć pokrojony por, paprykę i dynię. Dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłko smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić, połączyć z serem i posiekaną szałwią, wymieszać.
Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem .Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia.
Złożyć i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.