Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej. Owocowy sos ,wyostrzony goździkami i odrobiną czerwonego wina. Pycha!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 96
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 96
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Kotlety oprószamy solą i pieprzem i gotujemy w osolonej wodzie ,po czym wyjmujemy ,studzimy ,obtaczamy w bułce i smażymy. Osączamy z nadmiaru tłuszczu ,owijamy folią aluminiową by pozostały ciepłe (można przełożyć do piekarnika nastawionego na 50°C). Do wywaru ze schabu (trochę więcej jak ½ l) wrzucamy goździki i kardamon. Dodajemy powidła i wino ,chwilę gotujemy (można zredukować by zagęścić sos). Usmażony schab układamy na talerzach ,polewamy sosem. Podajemy z kluskami śląskimi.