Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepsze schabowe jakie do tej pory jadłam. Delikatne mięso idealnie współgra z lekko ostrym smakiem chrzanu, a wszystko wykańcza chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Po prostu mega rozkosz dla podniebienia.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12116
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2123
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 217
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12116
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 23
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2123
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 217
Składniki
Plastry schabu kroimy na pół i rozbijamy. Rozbite mięso obsypujemy solą i pieprzem.
Przyprawione mięso smarujemy chrzanem z jednej strony.
Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku.
Następnie obtaczamy w pogniecionych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą.
Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, zaczynając smażenie najpierw od strony posmarowanej chrzanem.
Kotlety smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
. Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !!!
;-D