Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepsze schabowe jakie do tej pory jadłam. Delikatne mięso idealnie współgra z lekko ostrym smakiem chrzanu, a wszystko wykańcza chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Po prostu mega rozkosz dla podniebienia.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Plastry schabu kroimy na pół i rozbijamy. Rozbite mięso obsypujemy solą i pieprzem.
Przyprawione mięso smarujemy chrzanem z jednej strony.
Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku.
Następnie obtaczamy w pogniecionych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą.
Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, zaczynając smażenie najpierw od strony posmarowanej chrzanem.
Kotlety smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
. Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !!!
;-D