Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najlepsze schabowe jakie do tej pory jadłam. Delikatne mięso idealnie współgra z lekko ostrym smakiem chrzanu, a wszystko wykańcza chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Po prostu mega rozkosz dla podniebienia.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 615
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 704
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4514
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 615
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 704
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4514
Składniki
Plastry schabu kroimy na pół i rozbijamy. Rozbite mięso obsypujemy solą i pieprzem.
Przyprawione mięso smarujemy chrzanem z jednej strony.
Tak przygotowane mięso maczamy w roztrzepanym jajku.
Następnie obtaczamy w pogniecionych płatkach kukurydzianych wymieszanych z bułką tartą.
Panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, zaczynając smażenie najpierw od strony posmarowanej chrzanem.
Kotlety smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
. Podajemy zaraz po usmażeniu z ulubionymi dodatkami.
Smacznego !!!
;-D