Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetycznie wyglądający kotlet dużo kryje w swojej pierzynce, nie tylko wygląd nas zachwyci ale również jest pod względem smaku. Soczysty mięso dobrze doprawione to wspaniała alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
1. Schab kroimy w plastry, następnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Panierujemy najpierw z roztrzepanym widelcu jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Pieczarki drobno kroimy i dokładamy do cebuli.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Smarujemy cienko majonezem.
9. Na majonez wykładamy farsz z pieczarek
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nim pieczarki.
11. Na koniec kruszymy lay’s i posypujemy wierzch kotletów
12. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 13. Kotlety gotowe. 14. Smacznego.