Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie pieczarkowym to danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przepis nie jest skomplikowany, więc na pewno nie będziecie mieli problemów z jego wykonaniem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14337
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13141
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14337
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13141
Składniki
Plastry schabu rozbijamy. Wkładamy do miski, posypujemy pokrojoną w piórka cebulą i zalewamy mlekiem. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy przez ok. 3 godziny.
Kotlety osączamy z mleka. Panierujemy w rozkłóconych jajkach wymieszanych z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
os: w rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną cebulę. Podsmażamy przez 2-3 minuty.Dodajemy obrane i pokrojone pieczarki, chwilę smażymy. Wlewamy śmietankę i wino. Doprawiamy. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Polewamy mięso. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami