Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na farsz do krokietów od patrzyłam od mojej koleżanki Kasi, z początku myślałam że robi krokiety z grzybami, ale jak zobaczyłam że dodaje pasztet to mnie troszeczkę zaintrygowała. Kasia widząc moją minę powiedziała do mnie, poczekaj aż spróbujesz a zobaczysz że są dobre. Ja więc spróbowałam i powiem wam że są nie dobre, ale pyszne.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1742
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15195
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4327
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8953
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1742
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15195
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4327
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8953
Składniki
Pieczarki dokładnie płuczemy, odsączamy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy cebulę. Do cebuli dodajemy starte pieczarki i smażymy je do chwili, aż cała woda z nich wyparuje.
Do odparowanych pieczarek dodajemy pasztet i smażymy do chwili, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą, cały czas mieszając.
Farsz na naleśniki.
Farsz nakładamy na naleśniki. Rozsmarowujemy go po całym placku. Zwijamy jak na zdjęciach poniżej.
Jajka roztrzepujemy razem z solą i pieprzem. W roztrzepanych jajkach maczamy krokiety, a następnie obtaczamy je w bułce tartej. Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor z każdej strony.
Krokiety podajemy ze szklaneczką czerwonego barszczu.
Lub podajemy same. Smacznego !!!