Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie ma możliwości wędzenia, bardzo dobra alternatywa na smakowitą wędlinkę domową.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6960
Polecam.
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5263
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2381
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6960
Polecam.
Odsłon: 111
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5263
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2381
Składniki
Przyprawy na 1 kg farszu: Sól/peklosól - 15 g - 70% / 30% Pieprz czarny naturalny - 1,5 g Pieprz ziołowy - 2 g Czosnek - 2 g 5 łyżeczek pieprzu zielonego, marynowanego 150 ml wody
Mięso z szynki, chude, mielimy na sitku 8 mm. Mięso z piersi drobiowej kroimy w kostkę 3 x 3 cm. Odbieramy 300 g do blendera i blendujemy z zimną wodą jak na parówki. Na budyń mięsny.
Następnie wszystko mieszamy wraz z przyprawami, pakujemy do szynkowara i odstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin.
Parzymy w temperaturze 82°C - 85°C do temperatury w środku wyrobu 72°C - 74°C.
Schładzamy w zimnej wodzie, otwieramy szynkowar i odstawiamy do wystygnięcia w lodówce do następnego dnia.