Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie ma możliwości wędzenia, bardzo dobra alternatywa na smakowitą wędlinkę domową.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
Przyprawy na 1 kg farszu: Sól/peklosól - 15 g - 70% / 30% Pieprz czarny naturalny - 1,5 g Pieprz ziołowy - 2 g Czosnek - 2 g 5 łyżeczek pieprzu zielonego, marynowanego 150 ml wody
Mięso z szynki, chude, mielimy na sitku 8 mm. Mięso z piersi drobiowej kroimy w kostkę 3 x 3 cm. Odbieramy 300 g do blendera i blendujemy z zimną wodą jak na parówki. Na budyń mięsny.
Następnie wszystko mieszamy wraz z przyprawami, pakujemy do szynkowara i odstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin.
Parzymy w temperaturze 82°C - 85°C do temperatury w środku wyrobu 72°C - 74°C.
Schładzamy w zimnej wodzie, otwieramy szynkowar i odstawiamy do wystygnięcia w lodówce do następnego dnia.