Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie ma możliwości wędzenia, bardzo dobra alternatywa na smakowitą wędlinkę domową.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1383
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1383
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 305
Składniki
Przyprawy na 1 kg farszu: Sól/peklosól - 15 g - 70% / 30% Pieprz czarny naturalny - 1,5 g Pieprz ziołowy - 2 g Czosnek - 2 g 5 łyżeczek pieprzu zielonego, marynowanego 150 ml wody
Mięso z szynki, chude, mielimy na sitku 8 mm. Mięso z piersi drobiowej kroimy w kostkę 3 x 3 cm. Odbieramy 300 g do blendera i blendujemy z zimną wodą jak na parówki. Na budyń mięsny.
Następnie wszystko mieszamy wraz z przyprawami, pakujemy do szynkowara i odstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin.
Parzymy w temperaturze 82°C - 85°C do temperatury w środku wyrobu 72°C - 74°C.
Schładzamy w zimnej wodzie, otwieramy szynkowar i odstawiamy do wystygnięcia w lodówce do następnego dnia.