Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka z łopatki i boczku. Smaczna i wiemy co jemy, bo takie wyroby są o wiele lepsze od kupnych. Choć raczej takiej mielonki to w sklepach się nie kupi. Idealna na kanapki na śniadanie lub kolację. Jak widać przetwory to nie tylko owoce i warzywa. Mięsa też idealnie się do tego nadają.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 145
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 181
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 353
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 145
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 181
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 353
Składniki
Łopatkę i boczek ( bez skóry ) zmielić w maszynce do mięsa. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce a maleńki i oczkami ( ja starłam ) i dodać do mięsa. Następnie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać wodę i wyrobić masę mięsną. Gotową masą napełnić wcześniej wyparzone słoiki i zakręcić zakrętami. Słoiki pasteryzować godzinę i zostawić je w garnku. Następnego dnia pasteryzować jeszcze 30 minut. Słoiki wyjąć z garnka a po schłodzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.