Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka z łopatki i boczku. Smaczna i wiemy co jemy, bo takie wyroby są o wiele lepsze od kupnych. Choć raczej takiej mielonki to w sklepach się nie kupi. Idealna na kanapki na śniadanie lub kolację. Jak widać przetwory to nie tylko owoce i warzywa. Mięsa też idealnie się do tego nadają.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20256
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1048
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4013
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19107
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20256
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1048
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4013
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19107
Składniki
Łopatkę i boczek ( bez skóry ) zmielić w maszynce do mięsa. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce a maleńki i oczkami ( ja starłam ) i dodać do mięsa. Następnie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać wodę i wyrobić masę mięsną. Gotową masą napełnić wcześniej wyparzone słoiki i zakręcić zakrętami. Słoiki pasteryzować godzinę i zostawić je w garnku. Następnego dnia pasteryzować jeszcze 30 minut. Słoiki wyjąć z garnka a po schłodzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.