Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mielonka z łopatki i boczku. Smaczna i wiemy co jemy, bo takie wyroby są o wiele lepsze od kupnych. Choć raczej takiej mielonki to w sklepach się nie kupi. Idealna na kanapki na śniadanie lub kolację. Jak widać przetwory to nie tylko owoce i warzywa. Mięsa też idealnie się do tego nadają.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7084
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2995
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 860
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 7084
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2995
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 860
Składniki
Łopatkę i boczek ( bez skóry ) zmielić w maszynce do mięsa. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce a maleńki i oczkami ( ja starłam ) i dodać do mięsa. Następnie dodać sól i pieprz do smaku oraz wlać wodę i wyrobić masę mięsną. Gotową masą napełnić wcześniej wyparzone słoiki i zakręcić zakrętami. Słoiki pasteryzować godzinę i zostawić je w garnku. Następnego dnia pasteryzować jeszcze 30 minut. Słoiki wyjąć z garnka a po schłodzeniu przechowywać w chłodnym miejscu.