Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 397 odcinka programu Ewa gotuje.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1010
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 464
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 579
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4332
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 137
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5832
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1010
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 464
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 579
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 4332
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 137
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 5832
Składniki
Mięso pokroić w kostkę i zmielić w maszynce, używając sitka o średnich oczkach. Przyprawić solą, czosnkiem, majerankiem i kminkiem. Wsypać żelatynę. Wlać wodę i porządnie wyrobić.
Szynkowar natłuścić. Do środka porcjami nałożyć mięso, dobrze przy tym ubijając (najlepiej zrobić to tłuczkiem). Naczynie zamknąć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
Schłodzoną mielonkę parzyć przez 2 godziny. Na dnie garnka z wodą warto umieścić ściereczkę. Woda powinna sięgać powyżej mięsa, a temperatura wynosić ok. 90 st. C.
Gotową mielonkę wystudzić i wstawić do chłodu na kilka godzin. Po tym czasie pojemnik ogrzać a mięso wyjąć. Pokroić w plastry. Podawać z pieczywem i ogórkiem kiszonym.