Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne mięsko w słoikach na pewno posmakuje każdemu polecam i zapraszam po przepis.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 301
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1021
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 301
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1021
Składniki
Mięso pokroić w kostkę do dużej miski następnie dodać przyprawy i starty czosnek ,żelatynę i wodę i wszystko dokładnie najlepiej ręką połączyć takie mięso wkładam nie do końca do pełna w słoiki by było miejsce na płyn który wytworzy po zastygnięciu mięska tłuszczyk.
Szczelnie zakręcone słoiki wkładam do garnka wyłożonego na dnie ścierką i zalewam słoiki wodą do prawie nakrętek bo w czasie gotowania woda wyparuje. tak przygotowane słoiki gotuję 1 dnia 2 godziny i zostawiam do całkowitego ostygnięcia najlepiej na noc . kolejnego dnia dolewam wody do garnka by uzupełnić tą co wyparowała gotuję 1 godzinę .
Z podanych proporcji wychodzi 7 litrowych słoików które można przechowywać w chłodnym miejscu nawet rok jak wcześniej nie zostaną zjedzone życzę smacznego i zapraszam na film jak robię takie mięsko