Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne mięsko w słoikach na pewno posmakuje każdemu polecam i zapraszam po przepis.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Mięso pokroić w kostkę do dużej miski następnie dodać przyprawy i starty czosnek ,żelatynę i wodę i wszystko dokładnie najlepiej ręką połączyć takie mięso wkładam nie do końca do pełna w słoiki by było miejsce na płyn który wytworzy po zastygnięciu mięska tłuszczyk.
Szczelnie zakręcone słoiki wkładam do garnka wyłożonego na dnie ścierką i zalewam słoiki wodą do prawie nakrętek bo w czasie gotowania woda wyparuje. tak przygotowane słoiki gotuję 1 dnia 2 godziny i zostawiam do całkowitego ostygnięcia najlepiej na noc . kolejnego dnia dolewam wody do garnka by uzupełnić tą co wyparowała gotuję 1 godzinę .
Z podanych proporcji wychodzi 7 litrowych słoików które można przechowywać w chłodnym miejscu nawet rok jak wcześniej nie zostaną zjedzone życzę smacznego i zapraszam na film jak robię takie mięsko