Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105432
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 85
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105432
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 85
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4546
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 22
Składniki
Młode ziemniaki umyć (można również oskrobać jak kto lubi) i ugotować w lekko osolonej wodzie. Na margarynie podsmażyć cebulę na złoty kolor ale nie spalić. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać podsmażoną cebulę i świeży koperek pokrojony drobno (ilość dowolna według uznania). Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
Schab pokroić tak jak na kotlety i roztłuc tłuczkiem tylko trochę mocniej niż na kotlety aby były cienkie lecz się nie rozdzierały. Na każdy schab położyć plaster sera żółtego i zawinąć roladki. Obtoczyć w podwójnej panierce, czyli: jajka rozbełtać i dodać trochę soli i pieprzu. Obtoczyć roladki w jajku, potem w bułce tartej. Jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju (na zwykłej patelni bądź na patelni grillowej).
Podawać z surówką, smacznego.