Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zapewne lubi pasztety i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Mój dzisiejszy pasztet jest z mięsa wieprzowego z dodatkiem wątróbki drobiowej. Jest pyszny i smakuje wyśmienicie.
garnek , nóż, maszynka do mielenia, miska, foremki keksówki ,
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 41
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3502
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 98
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 41
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3502
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 98
Składniki
Mięso wieprzowe dokładnie wypłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć wytworzone szumowiny, dodać obrane marchewki i kawałek selera. Gotować do miękkości. Po ugotowaniu wystudzić, w między czasie wątróbkę drobiową dokładnie oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie podsmażyć na oleju razem z obraną pokrojoną cebulą. Mięso zmielić przez maszynkę do mięsa razem z marchewką, selerem i podsmażoną wątróbką. Na sam koniec do masy zmielić namoczoną wcześniej lecz odciśniętą bułkę. Do całości dodać jajka , doprawić do smaku solą , świeżo mielonym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, dokładnie wymieszać. ( gdyby masa była zbyt gęsta dolać bulionu z gotowania mięsa). Masę przełożyć do wysmarowanych i wysypanych bułką tartą kek sówek. Piec około 50 - 60 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu wystudzić a następnie wyjąć i podawać z pajdą świeżego pieczywa w towarzystwie ogórka kiszonego smakuje wyśmienicie. Smacznego.
Pasztet po upieczeniu i wystudzeniu.
Pasztet gotowy do podania.