Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis babci Stefci na dobre mięsko na obiad lub na przekąskę na zimno.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12435
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 681
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12435
Składniki
Wykonanie: Długim nożem zrobić otwór w szynce o przekroju 3 cm, po czym wycięte mięso zmielić z kiełbasą, przyprawami, natka pietruszki i jajkiem. Przygotowanym farszem napełnić wycięty otwór w szynce, posmarować szynkę olejem, posypać papryka mieloną i przełoży do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Możemy podawać na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.