Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia europejska",jest troszkę zmieniony ale danie smakowało wszystkim.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
bułki pokroić skropic mlekiem,odcisnąć,wymieszać z drobno pokrojoną pietruszką , bazylią i posiekanym czosnkiem
do masy dodać sół,pieprz,gałkę,żółtka i wymieszać a na koniec dodać ubitą pianę
mięso rozcinamy tak aby powstał płat,lekko rozbić i troszkę posolić,na tak przygotowane mięso wyłożyć nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać
mięso wkładamy do brytfanny wyłożonej boczkiem i zapiekamy,po 10 min podlewamy winem i wywarem ,dodac pokrojone cebule i dusić do miękkości,w trakcie pieczenia podlewac wytworzonym sosem
schab podawać z ziemniakami i brokułami
w oryginalnym przepisie zamiast schabu była jagnięcina