Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia europejska",jest troszkę zmieniony ale danie smakowało wszystkim.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 35
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 35
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 68
Składniki
bułki pokroić skropic mlekiem,odcisnąć,wymieszać z drobno pokrojoną pietruszką , bazylią i posiekanym czosnkiem
do masy dodać sół,pieprz,gałkę,żółtka i wymieszać a na koniec dodać ubitą pianę
mięso rozcinamy tak aby powstał płat,lekko rozbić i troszkę posolić,na tak przygotowane mięso wyłożyć nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać
mięso wkładamy do brytfanny wyłożonej boczkiem i zapiekamy,po 10 min podlewamy winem i wywarem ,dodac pokrojone cebule i dusić do miękkości,w trakcie pieczenia podlewac wytworzonym sosem
schab podawać z ziemniakami i brokułami
w oryginalnym przepisie zamiast schabu była jagnięcina