Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia europejska",jest troszkę zmieniony ale danie smakowało wszystkim.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 243
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 881
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1527
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25132
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 243
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 881
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1527
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25132
Składniki
bułki pokroić skropic mlekiem,odcisnąć,wymieszać z drobno pokrojoną pietruszką , bazylią i posiekanym czosnkiem
do masy dodać sół,pieprz,gałkę,żółtka i wymieszać a na koniec dodać ubitą pianę
mięso rozcinamy tak aby powstał płat,lekko rozbić i troszkę posolić,na tak przygotowane mięso wyłożyć nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać
mięso wkładamy do brytfanny wyłożonej boczkiem i zapiekamy,po 10 min podlewamy winem i wywarem ,dodac pokrojone cebule i dusić do miękkości,w trakcie pieczenia podlewac wytworzonym sosem
schab podawać z ziemniakami i brokułami
w oryginalnym przepisie zamiast schabu była jagnięcina