Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś kurczaka po kijowsku? Chrupiące kotleciki kryją soczyste wnętrze. Ten przepis jest wręcz idealnym dowodem, że do przygotowania efektownego i smacznego dania wystarczy zaledwie kilka prostych składników.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Umytą natkę dokładnie posiekaj i utrzyj z masłem. Dodaj do masy sok z cytryny i przyprawy. Mieszaj na gładką masę.
Umytą natkę dokładnie posiekaj i utrzyj z masłem. Dodaj do masy sok z cytryny i przyprawy. Mieszaj na gładką masę.
Piersi z kurczaka rozbij, skrop sokiem z cytryny i przypraw.
Na każdej rozbitej piersi połóż wałeczek z masła i zawiń w rulony.
Kotlety wypanieruj w jajku i bułce tartej - jak klasyczne schabowe.
Smaż na klarowanym maśle do złocistego koloru z każdej ze stron. Jak raz spróbujesz tych kotletów, to ciągle będziesz chciał do nich wracać. Zapewniamy!