Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś kurczaka po kijowsku? Chrupiące kotleciki kryją soczyste wnętrze. Ten przepis jest wręcz idealnym dowodem, że do przygotowania efektownego i smacznego dania wystarczy zaledwie kilka prostych składników.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10538
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 332
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 147
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4216
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 10538
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 332
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 147
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 4216
Składniki
Umytą natkę dokładnie posiekaj i utrzyj z masłem. Dodaj do masy sok z cytryny i przyprawy. Mieszaj na gładką masę.
Umytą natkę dokładnie posiekaj i utrzyj z masłem. Dodaj do masy sok z cytryny i przyprawy. Mieszaj na gładką masę.
Piersi z kurczaka rozbij, skrop sokiem z cytryny i przypraw.
Na każdej rozbitej piersi połóż wałeczek z masła i zawiń w rulony.
Kotlety wypanieruj w jajku i bułce tartej - jak klasyczne schabowe.
Smaż na klarowanym maśle do złocistego koloru z każdej ze stron. Jak raz spróbujesz tych kotletów, to ciągle będziesz chciał do nich wracać. Zapewniamy!