Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-11-2013
Roladki są bardzo aromatyczne i mają mnóstwo smaku :)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5694
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 112
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10863
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 52
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5694
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 112
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10863
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 52
Składniki
4 plastry schabu należy rozbić tłuczkiem na cienkie plasterki. Każdy plaster z jednej strony posmarowałam musztardą, delikatnie oprószyłam chilli, pokryłam plastrami boczku, ułożyłam po 4 cienkie paseczki czerwonej papryki i kilka piórek cebuli. Roladki ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami, aby się nie rozpadły. Z wierzchu osoliłam. Każdą roladkę należy obsmażyć na tłuszczu, aby się zamknęły pory. Po obsmażeniu roladki wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy minimum godzinę do miękkości w 180 stopniach.
Podczas pieczenia roladek można włożyć do piekarnika ziemniaki pokrojone w ósemki, które można delikatnie natłuścić olejem rzepakowym i obsypać przyprawą do ziemniaków. Ziemniaki pieczemy około 40 minut.