Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy i aromatyczny schab otoczony warzywami stanowi doskonałą kompozycję smakową.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14509
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19582
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 134
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1835
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14509
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19582
Składniki
Przygotować marynatę: Sos sojowy, miód, 3 łyżki oleju, zioła prowansalskie, wymieszać. Plastry schabu umyć, zanurzyć w marynacie , pozostawić na 2 godziny. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Brokuł rozebrać na różyczki , podgotować 3 minuty.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i podsmażyć zamarynowany schab z obu stron. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry pieczarek, doprawić solą i pieprzem i na nich obsmażony schab.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić schab i piec 10 minut. Gdy piecze się schab , śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą , tworząc sos. Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć schab, ułożyć na nim żurawinę.
Na żurawinie brokuł.
Brokuł polać przygotowanym sosem i posypać utartym serem.
Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia sera. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.