Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy i aromatyczny schab otoczony warzywami stanowi doskonałą kompozycję smakową.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25051
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6139
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 463
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25051
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6139
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 463
Składniki
Przygotować marynatę: Sos sojowy, miód, 3 łyżki oleju, zioła prowansalskie, wymieszać. Plastry schabu umyć, zanurzyć w marynacie , pozostawić na 2 godziny. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Brokuł rozebrać na różyczki , podgotować 3 minuty.
Na patelni rozgrzać trochę oleju i podsmażyć zamarynowany schab z obu stron. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry pieczarek, doprawić solą i pieprzem i na nich obsmażony schab.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić schab i piec 10 minut. Gdy piecze się schab , śmietanę wymieszać z majonezem i musztardą , tworząc sos. Ser zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Wyjąć schab, ułożyć na nim żurawinę.
Na żurawinie brokuł.
Brokuł polać przygotowanym sosem i posypać utartym serem.
Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia sera. Podawać z podpieczonymi ziemniakami i surówką.