Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane paluchy schabowe podane z młodymi ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7410
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 43
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 7410
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 43
Składniki
Sos: Zawartość słoika umieszczamy w małym garnczku, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy. Podczas gotowania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagotowany groszek z marchewką zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką.
Paluchy schabowe: Kawałki schabu kroimy na kawałki o długości 12-14 centymetrów o bokach 3 centymetrowych. Doprawiamy ich solą i pieprzami, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe paluchy podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi. Smacznego!!!