Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane paluchy schabowe podane z młodymi ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14521
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19586
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14521
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19586
Składniki
Sos: Zawartość słoika umieszczamy w małym garnczku, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy. Podczas gotowania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagotowany groszek z marchewką zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką.
Paluchy schabowe: Kawałki schabu kroimy na kawałki o długości 12-14 centymetrów o bokach 3 centymetrowych. Doprawiamy ich solą i pieprzami, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe paluchy podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi. Smacznego!!!