Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane paluchy schabowe podane z młodymi ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242391
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242391
Składniki
Sos: Zawartość słoika umieszczamy w małym garnczku, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy. Podczas gotowania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagotowany groszek z marchewką zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką.
Paluchy schabowe: Kawałki schabu kroimy na kawałki o długości 12-14 centymetrów o bokach 3 centymetrowych. Doprawiamy ich solą i pieprzami, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe paluchy podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi. Smacznego!!!