Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane paluchy schabowe podane z młodymi ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Sos: Zawartość słoika umieszczamy w małym garnczku, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy. Podczas gotowania doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zagotowany groszek z marchewką zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką.
Paluchy schabowe: Kawałki schabu kroimy na kawałki o długości 12-14 centymetrów o bokach 3 centymetrowych. Doprawiamy ich solą i pieprzami, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe paluchy podajemy z posypanymi koprem ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi. Smacznego!!!