Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam kotlety schabowe bez GMO, antybiotyków i na dobrych paszach. Więc i zaplanowałam zrobić dobre danie. Przygotowałam panierowane roladki schabowe z różnymi dodatkami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Kotlety włożyć do śniadaniowego i wytłuc tłuczkiem ( pojedynczo). Kotlety posypać solą, warzywkiem, ziołami ,pieprzem i rozetrzeć przeciśnięty czosnek.
Na brzegu położyć składniki
Zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Do jajka dodać sól i pieprz rozkłócić i panierować roladki w bułce, jajku i bułce.
Roladki włożyć do rondla z rozgrzanym olejem, obsmażyć ze wszystkich stron , a potem zmniejszyć , dodać masło zmniejszyć ogień i dusić kilka minut pod przykryciem.
Ja podałam z tłuczonymi ziemniakami z masełkiem, śmietaną i natką pietruszki. Jako dodatek podałam korniszonki swojej produkcji. Smacznego!!!