Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki pasztet jest świetny na ciepło, ale najlepiej smakuje na zimno :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1303
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4111
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1054
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 237
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1303
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4111
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1054
Składniki
Warzywa i mięso (bez kurczaka) kroję na mniejsze kawałki i przesmażam na maśle. Dodaję kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe i zalewam wodą, tak aby wszystko przykrywała. Gotuję ok. dwóch godzin pod przykryciem. Zostawiam do ostudzenia i odcedzam, a w wywarze namaczam kajzerkę. Żurawinę zalewam wrzątkiem na parę minut.
W maszynce do mielenia mięsa lub blenderze mielę ugotowane warzywa, mięso,kajzerkę i połowę żurawiny. Dodaję dwa jajka, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową i resztę żurawiny. W razie potrzeby dolewam trochę wywaru. Dokładnie mieszam.
Przekładam wszystko do blaszki keksowej, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu wyjmuję z formy i wkładam do lodówki.