Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki pasztet jest świetny na ciepło, ale najlepiej smakuje na zimno :)
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 511
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 281
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 511
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 281
Składniki
Warzywa i mięso (bez kurczaka) kroję na mniejsze kawałki i przesmażam na maśle. Dodaję kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe i zalewam wodą, tak aby wszystko przykrywała. Gotuję ok. dwóch godzin pod przykryciem. Zostawiam do ostudzenia i odcedzam, a w wywarze namaczam kajzerkę. Żurawinę zalewam wrzątkiem na parę minut.
W maszynce do mielenia mięsa lub blenderze mielę ugotowane warzywa, mięso,kajzerkę i połowę żurawiny. Dodaję dwa jajka, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową i resztę żurawiny. W razie potrzeby dolewam trochę wywaru. Dokładnie mieszam.
Przekładam wszystko do blaszki keksowej, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu wyjmuję z formy i wkładam do lodówki.