Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny. Prosty w wykonaniu. Trochę pracochłonny, ale warto.
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1629
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35000
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 112
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 71
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 3450
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1629
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35000
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 112
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 71
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 3450
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i dorowadzić do wrzenia, dodać sól, ćwiartki i golonkę i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1,5 godziny). Wątróbkę ugotować w drugim garnku. Ugotowane mięso i warzywa wyjąć i wystudzić. Odebrać kości. Nadebrać trochę wywaru do miski i namoczyć w nim bułki. Mięso, wątróbkę, marchewkę, pietruszkę i bułki przekręcić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawę do pasztetu, sól i pieprz - wymieszać. Ubić białka na sztywno, dodawać do 1 żółtku i ubijać dalej. Ubite wlać do masy mięsnej i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę mięsną, wyrównać i posmarować pędzelkiem maczanym w wywarze. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny (do zapieczenia, na złoty kolor). Wystudzić i gotowe.