Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny. Prosty w wykonaniu. Trochę pracochłonny, ale warto.
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4584
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8119
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 435
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 475
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4584
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8119
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 435
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 475
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i dorowadzić do wrzenia, dodać sól, ćwiartki i golonkę i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1,5 godziny). Wątróbkę ugotować w drugim garnku. Ugotowane mięso i warzywa wyjąć i wystudzić. Odebrać kości. Nadebrać trochę wywaru do miski i namoczyć w nim bułki. Mięso, wątróbkę, marchewkę, pietruszkę i bułki przekręcić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawę do pasztetu, sól i pieprz - wymieszać. Ubić białka na sztywno, dodawać do 1 żółtku i ubijać dalej. Ubite wlać do masy mięsnej i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę mięsną, wyrównać i posmarować pędzelkiem maczanym w wywarze. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny (do zapieczenia, na złoty kolor). Wystudzić i gotowe.