Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny. Prosty w wykonaniu. Trochę pracochłonny, ale warto.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13432
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 115
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 279
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13432
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 115
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 279
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i dorowadzić do wrzenia, dodać sól, ćwiartki i golonkę i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1,5 godziny). Wątróbkę ugotować w drugim garnku. Ugotowane mięso i warzywa wyjąć i wystudzić. Odebrać kości. Nadebrać trochę wywaru do miski i namoczyć w nim bułki. Mięso, wątróbkę, marchewkę, pietruszkę i bułki przekręcić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawę do pasztetu, sól i pieprz - wymieszać. Ubić białka na sztywno, dodawać do 1 żółtku i ubijać dalej. Ubite wlać do masy mięsnej i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę mięsną, wyrównać i posmarować pędzelkiem maczanym w wywarze. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny (do zapieczenia, na złoty kolor). Wystudzić i gotowe.