Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, delikatny. Prosty w wykonaniu. Trochę pracochłonny, ale warto.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5522
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13696
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 118
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4238
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11579
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5522
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13696
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i dorowadzić do wrzenia, dodać sól, ćwiartki i golonkę i gotować na małym ogniu do miękkości (około 1,5 godziny). Wątróbkę ugotować w drugim garnku. Ugotowane mięso i warzywa wyjąć i wystudzić. Odebrać kości. Nadebrać trochę wywaru do miski i namoczyć w nim bułki. Mięso, wątróbkę, marchewkę, pietruszkę i bułki przekręcić przez maszynkę 2 razy. Dodać przyprawę do pasztetu, sól i pieprz - wymieszać. Ubić białka na sztywno, dodawać do 1 żółtku i ubijać dalej. Ubite wlać do masy mięsnej i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę mięsną, wyrównać i posmarować pędzelkiem maczanym w wywarze. Piec w temperaturze 180 stopni około godziny (do zapieczenia, na złoty kolor). Wystudzić i gotowe.