Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój chyba drugi pasztet w życiu jaki zrobiłam, zawsze mi się wydaje, że to tyle pracy, a to wystarcz tylko wszystko ugotować, zemleć, wymieszać i już możemy piec pasztecik. Uwielbiam pieczone pasztety i często je kupowałam, a teraz potrafię upiec jeszcze lepszy niż ten kupny.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117855
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8289
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3082
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2003
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117855
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8289
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3082
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2003
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Na lekko rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli, zdejmujemy z ognia.
Na tej samej patelni co cebulę podsmażamy na oliwie wątróbkę, około 5 minut cały czas mieszają. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.
Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy dwukrotnie: wątróbkę, cebulę, jarzyny oraz mięso.
Do masy dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy według uznania i gustu.
Foremki na pasztet smarujemy oliwą i obsypujemy bułką tartą (u mnie dwie małe prostokątne foremki). Masę przekładamy do przygotowanych foremek.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C około 60-70 minut.
Podajemy na zimno lub na gorąco. Smacznego !!!