Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wyszedł bardzo delikatny,smaczny i dietetyczny.Bardzo polecam:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19219
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1655
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232089
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19219
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13020
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1655
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232089
Składniki
Umytą nóżkę ugotować z dodatkiem warzyw,ziela i liści laurowych. Pod koniec wrzucić oczyszczoną i umytą wątróbkę i pogotować 10 min. Wszystkie warzywa jak i mięso wyjąć,wystudzić i zmielić.Bułkę namoczyć w rosole,odcisnąć i również zmielić.Dodać żółtka,a z białek ubić pianę. Doprawić do smaku solą,pieprzem ,gałką i imbirem.Delikatnie wymieszać. Foremkę (u mnie aluminiowa jednorazówka) posmarować i posypać tartą bułką. Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i piec około 60min w 190st. Smacznego życzę!