Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny w smaku pasztet drobiowy. Warzywa i owoce goji sprawiają że ma niecodzienny smak. Gorąco polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3886
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Około 20 minut gotujemy mięso z zielem angielskim i liściem laurowym, potem dodajemy warzywa całość solimy i dalej gotujemy do miękkości mięsa. Opłukaną i osuszoną wątróbkę chwilę obsmażamy na suchej patelni. Zdejmujemy. Połowę suchej bułki kroimy w cząstki, dodajemy do wątróbki , polewamy 3-4 łyżkami mleka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso oddzielone od kości mielimy z wątróbką, cebulą moczoną w gorącej wodzie, marchewką i pietruszką. Na koniec dodajemy pozostałą czerstwą bułkę, dla przeczyszczenia maszynki. Jagody goji zalewamy gorącą wodą a gdy napęcznieją odlewamy wodę. Zmielone mięso przyprawiamy dodajemy jajko i kilka łyżek rosołu ( ok.30 ml), mieszamy na koniec dodajemy jagody i posiekaną natkę pietruszki. Mięso przekładamy do foremki 16 X 12 cm wysmarowanej smalcem, posypanej kaszą manną i sezamem, pieczemy około 40 minut. W trakcie pieczenia pasztet możemy podlewać rosołem.