Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet indyczy z owocami"
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 365
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 365
Składniki
Wieprzowinę pokrój w kostkę. Zalej gorącą wodą, dodaj kostkę warzywną, liść laurowy, ziarna ziela angielskiego i jałowca.
Ugotuj. Mięso ostudź, zmiel dwukrotnie. Wywar zachowaj.
Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Owoce pokrój w kostkę. Mieloną wieprzowinę i mięso indyka wyrób z jajkami, kaszką kukurydzianą, przyprawą do pasztetów i owocami. Podlej wywarem, dodaj cebulę, połącz.
Wąską, podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij masą, posmaruj olejem. Piecz ok. półtorej godziny w 190°C. W połowie pieczenia pasztet przykryj folią aluminiową.
<strong>Czas przygotowania: 2,5 godziny, ilość porcji: 20, cena za porcję: 1,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie