Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne obiady nieco Ci się znudziły? Nie martw się! Mamy na to sposób! Nasze racuchy cebulowe z pewnością przypadną Ci do gustu! Spróbuj!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 87
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Drożdże i cukier wymieszaj z lekko podgrzanym mlekiem. Odstaw na bok do czasu, aż rozczyn zacznie się pienić.
W dużej misce wymieszaj mąkę z solą, a do środka wlej rozczyn drożdżowy i wymieszaj. Dodaj jajka i podczas wyrabiania, stopniowo dodawaj wodę. Na sam koniec wlej tłuszcz. Wyrabiaj ciasto do momentu, aż będzie gładkie i nie będzie się kleić do ręki. Przykryj ciasto wilgotną ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
Bułkę zalej bulionem i pozostaw na kilka minut, aż zmięknie. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, po czym wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem. Najpierw cebulę, by się lekko zeszkli, a potem czosnek. Na patelnię wyłóż mięso, dopraw je solą i pieprzem. Smaż kilka minut, aż przestanie być surowe.
Przestudzone mięso dokładnie wymieszaj z bułką, jajkiem i majerankiem. W garnku rozgrzej olej. Ciasto podziel na równe 12 części, a z każdej uformuj owalny placuszek. Na środku ułóż farsz, po czym zawiń ciasto wokół i dokładnie zlep miejsce łączenia.
Racuchy wkładaj na gorący olej i smaż do momentu, aż się zarumienią. Racuchy podawaj na ciepło z kwaśną śmietaną, możesz też dodać okrasę z cebulki, jeśli lubisz.