Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej robię go na wielkanocny stół i podaję z domowym chrzanem, ćwikłą lub sosem czosnkowym. Ten bezmięsny pasztet jest też dobrą propozycją na uroczystości, spotkania rodzinne czy po prostu na co dzień.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2758
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1960
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2758
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1960
Składniki
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na grubych oczkach, cebulę drobno kroimy. Pieczarki ścieramy na grubych oczkach i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do jajek i cebuli. Dosypujemy bułkę tartą, parmezan, posiekaną drobno zieleninę, 3 surowe jajka, dolewamy śmietanę. Wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą keksówkę i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. Podajemy z ćwikłą, sosem czosnkowym lub domowym chrzanem.