Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu zaczęłam piec w domu pasztety – te warzywne i oczywiście te mięsne również. Biorąc pod uwagę, że za pasem mamy Wielkanoc to przepis na pasztet jajeczny z pieczarkami jest jak najbardziej trafiony. Kiedy piekłam go pierwszy raz po wyjęciu z piekarnika gdy był jeszcze ciepły był dość „luźny”. Kiedy jednak wystygł okazał się zwięzły i trwały. Smakuje wyśmienicie – podsmażone pieczarki, zrumieniona cebulka i do tego jajka. Idealny na wielkanocny stół!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4697
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29515
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 196
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19043
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 854
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4697
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29515
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 196
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19043
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 854
Składniki
Cebulę drobno siekamy i wraz z pieczarkami podsmażamy na oleju, następnie studzimy. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę. W dużej misce mieszamy dokładnie ugotowane jajka, pieczarki z cebulką, posiekane zioła, surowe jajka, bułkę tartą, majonez, śmietanę oraz przyprawy. Podłużną formę o długości 28 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Masę przekładamy do formy i pieczemy 60 minut w temperaturze 200°C. Studzimy.