Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet mieszany"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 31
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Mięso zmiel z warzywami oraz jajkami na twardo. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem, ew. szczyptą mielonej gałki muszkatołowej.
Przełóż masę z mięsem, warzywami i jajkami do papilotek i ułóż w formie do pieczenia muffinek. Na wierzchu każdej porcji połóż odrobinę masła i posyp bułką tartą.
Piecz około 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z sosem tatarskim, chrzanowym oraz sezonową sałatką. Do przygotowania dania możesz także wykorzystać resztki mięsne.
Porcje 10 40 min Cena 0,90 zł Kalorie 290 kcalŹródło: Takie jest życie