Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 34
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 55
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2230
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 29
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 34
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 55
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2230
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 29
Składniki
Boczek (podgardle) i wątróbki ugotować. Ostudzić. Mięso, warzywa i surową cebulę zmielić. Doprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i majerankiem.Wymieszać. Dodać surowe jajka i wodę gazowaną i ponownie wymieszać.
Foremki wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć pasztet. Piekę w keksówkach. Do dużej blachy wlać wodę a następnie wstawić keksówki. Piec w temp. 200C przez około 1,5 godz. Czy pasztet jest już gotowy sprawdzamy patyczkiem.
Z podanej ilości wychodzą 3 keksówki pasztetu.