Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo amciowy :D
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 366
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 576
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 769
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 366
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 576
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 769
Składniki
Kupiłam tuszki rybne, obrane i oskrobane. Obgotowałam je w wodzie dosłownie 8-10 minut. Mięso ma się ściąć. Można zrobić pasztet też z ugotowanej ryby.
Mięso ryby obrałam z ości i część rozdrobniłam malakserem a część tylko widelcem. Do bułki dodałam wody z gotowania aby namiękła. Cebulę i czosnek starłam na drobnym oczku. Dodałam sól, pieprz, koperek. jeszcze starta skórka z cytryny i jajo. Wyrobiłam masę.
Masę wyłożyłam do wytłuszczonej formy i obsypanej bułką tartą. Wyszło mi odrobinę za dużo więc końcówkę uformowałam w kulki, obtoczyłam w bułce i zrobiłam klopsiki rybne. Pasztet piekłam około 50 minut 1 180 stopniach.
Smacznego :)