Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo amciowy :D
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2137
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2137
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17968
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1981
Składniki
Kupiłam tuszki rybne, obrane i oskrobane. Obgotowałam je w wodzie dosłownie 8-10 minut. Mięso ma się ściąć. Można zrobić pasztet też z ugotowanej ryby.
Mięso ryby obrałam z ości i część rozdrobniłam malakserem a część tylko widelcem. Do bułki dodałam wody z gotowania aby namiękła. Cebulę i czosnek starłam na drobnym oczku. Dodałam sól, pieprz, koperek. jeszcze starta skórka z cytryny i jajo. Wyrobiłam masę.
Masę wyłożyłam do wytłuszczonej formy i obsypanej bułką tartą. Wyszło mi odrobinę za dużo więc końcówkę uformowałam w kulki, obtoczyłam w bułce i zrobiłam klopsiki rybne. Pasztet piekłam około 50 minut 1 180 stopniach.
Smacznego :)