Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo amciowy :D
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231948
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1541
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231948
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Kupiłam tuszki rybne, obrane i oskrobane. Obgotowałam je w wodzie dosłownie 8-10 minut. Mięso ma się ściąć. Można zrobić pasztet też z ugotowanej ryby.
Mięso ryby obrałam z ości i część rozdrobniłam malakserem a część tylko widelcem. Do bułki dodałam wody z gotowania aby namiękła. Cebulę i czosnek starłam na drobnym oczku. Dodałam sól, pieprz, koperek. jeszcze starta skórka z cytryny i jajo. Wyrobiłam masę.
Masę wyłożyłam do wytłuszczonej formy i obsypanej bułką tartą. Wyszło mi odrobinę za dużo więc końcówkę uformowałam w kulki, obtoczyłam w bułce i zrobiłam klopsiki rybne. Pasztet piekłam około 50 minut 1 180 stopniach.
Smacznego :)