Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet szpinakowy"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Fasolę namocz na noc i ugotuj na miękko. Obierz i oddzielnie ugotuj buraki oraz marchewkę. Szpinak rozmroź lub świeży lekko sparz wrzątkiem, odcedź, pokrój.
Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju razem z czosnkiem. Ostudź, zmiksuj z fasolą. Masę – bazę podziel na 3 części.
Do jednej dodaj pokrojone buraki i zmiksuj. Dodaj kaszę mannę, jajko, przypraw. Drugą część bazy zmiksuj z ugotowaną marchewką, dodaj resztę składników, przypraw. Resztę bazy zmiksuj ze szpinakiem, dodaj kaszę mannę, jajko, przypraw.
Podłużną formę (keksówkę) posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Najpierw włóż masę burakową, nakryj masą marchewkową, potem masą szpinakową.
Piecz ok. 50 min w temp. 180°C. Podaj pasztet udekorowany listkami natki.Źródło: Takie jest życie