Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet szpinakowy"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3502
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3502
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Fasolę namocz na noc i ugotuj na miękko. Obierz i oddzielnie ugotuj buraki oraz marchewkę. Szpinak rozmroź lub świeży lekko sparz wrzątkiem, odcedź, pokrój.
Cebulę obierz, pokrój i podsmaż na oleju razem z czosnkiem. Ostudź, zmiksuj z fasolą. Masę – bazę podziel na 3 części.
Do jednej dodaj pokrojone buraki i zmiksuj. Dodaj kaszę mannę, jajko, przypraw. Drugą część bazy zmiksuj z ugotowaną marchewką, dodaj resztę składników, przypraw. Resztę bazy zmiksuj ze szpinakiem, dodaj kaszę mannę, jajko, przypraw.
Podłużną formę (keksówkę) posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Najpierw włóż masę burakową, nakryj masą marchewkową, potem masą szpinakową.
Piecz ok. 50 min w temp. 180°C. Podaj pasztet udekorowany listkami natki.Źródło: Takie jest życie