Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny, pożywny i zdrowy pasztet domowy :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 133
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 133
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 33
Składniki
Mięso ugotować z włoszczyzną i cebulą. Posolić w trakcie gotowania. Gotować długo, aż się będzie rozpadać (ok. 2 godzin na małym ogniu).
Wątróbkę ugotować oddzielnie - ok. 10 min.
Wystudzić mięso i wątróbkę i zmielić 2x na małym sitku. Dodać namoczone w wywarze z mięsa bułki, dodać jajka, przyprawić gałką, solą i pieprzem, żeby po spróbowaniu miało dobry smak (ja wsypuję całą torebeczkę gałki muszkatołowej). Wyrobić na gładką, jednolitą masę.
Piec w foremce (lub dwóch) około 1 godziny.
Wyciągnąć i zajadać po wystudzeniu (albo na gorąco :) ) Smacznego!