Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet warzywny z soczewicą
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10479
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3104
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2210
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 861
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10479
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3104
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2210
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 861
Składniki
- Soczewicę wypłukać na sicie. - Przesypać do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. - Gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Gotujemy do czasu rozpadnięcia się soczewicy na jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia. - Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek i cebulę drobno kroimy. - Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. - Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy ugotowaną soczewicę i mieszamy do uzyskania jednolitego koloru. - Ostawiamy do wystudzenia. - Do przygotowanej masy dodajemy pojedynczo jajka i mieszamy łyżka. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Kroimy po całkowitym wystudzeniu.