Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet warzywny z soczewicą
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
- Soczewicę wypłukać na sicie. - Przesypać do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. - Gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Gotujemy do czasu rozpadnięcia się soczewicy na jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia. - Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek i cebulę drobno kroimy. - Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. - Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy ugotowaną soczewicę i mieszamy do uzyskania jednolitego koloru. - Ostawiamy do wystudzenia. - Do przygotowanej masy dodajemy pojedynczo jajka i mieszamy łyżka. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Kroimy po całkowitym wystudzeniu.