Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet warzywny z soczewicą
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456777
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1206
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
- Soczewicę wypłukać na sicie. - Przesypać do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. - Gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Gotujemy do czasu rozpadnięcia się soczewicy na jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia. - Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek i cebulę drobno kroimy. - Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. - Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy ugotowaną soczewicę i mieszamy do uzyskania jednolitego koloru. - Ostawiamy do wystudzenia. - Do przygotowanej masy dodajemy pojedynczo jajka i mieszamy łyżka. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Kroimy po całkowitym wystudzeniu.