Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy,pyszny pasztet pieczony
Blaszki keksowki- kilka sztuk, maszynka do mielenia miesa, duzy garnek
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
wszystkie miesa gotowac na malym ogniu,w duzym garnku okolo 2,5godz-3godz,dodajac ziele angielskie-6-7 ziaren i lisc laurowy5 listkow,sol i pieprz do smaku nastepnie dodac warzywa,jak beda miekkie warzywa,dodac watrobke i gotowac jeszcze okolo 20min. Wszystkie miesa maja sie "rozpadac" w garnku-czyli rozgotowane maja byc. dodac bulke rozmoczona.Mielimy wszystko 3 razy, ja mielilam maszynka elektryczna na najmniejszym sitku-do pasztetow. Wode -czesc wody z gotowania tez dodajemy do zmielonego miesa,ma byc luzna konsystencja masy.
Wykladamy do foremek wysmarowanych smalcem(umnie gesi smalec). pieczemy w 160stC z termoobiegiem 1 godz( czasem trzeba dluzej,ale to widac :jesli zaczyna odchodzic od blaszki i jest ladnie zrumieniony to wystarczy 1 godz).Bez termoobiegu 175 stC Mozna do srodka opcjonalnie dac ugotowane jajka na twardo ,sliwke suszona w calosci ,co kto lubi. Przy krojeniu pasztetu ladnie i apetycznie wyglada.Zycze smacznego
Smacznego