Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny pasztet z żurawiną, pasztet smakuje wyśmienicie jak na chlebku tak i na świeżej bułeczce. Pasztet uwielbiany przez moją rodzinkę.
garnek, maszynka do mielenia mięsa, miska, łyżka, sitko, nóż, foremki aluminiowe,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Mięso wieprzowe oraz boczek świeży umyć, włożyć do garnka zalać zimną wodą, dodając cebulę, marchewkę i kawałek selera, doprawić solą. Gotować do miękkości. Żurawinę namoczyć w wodzie około 15 minut po czym dobrze odsączyć. Oczyszczoną i opłukaną wątróbkę drobiową zalać gotowaną wodą na 15 minut, po tym czasie wodę odlać, a wątróbkę osuszyć na sicie. Ugotowane i przestudzone mięso razem z warzywami i wątróbką zemleć w maszynce dwukrotnie dodając namoczoną lecz odciśnięta bułkę, dodać surowe jajka, całość dokładnie wymieszać doprawiając solą, gałką muszkatołową, pieprzem, imbirem, tymiankiem dodać odsączoną żurawinę. Masę mięsną ponownie wymieszać i przełożyć do formy keksowej wysmarowanej i wysypanej tartą bułką. Na wierzch nałożyć suszonej żurawiny. Pieczemy około 50 - 60 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego .