Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pasztetów
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Obrałem marchewkę i cebulę . Do dużego garnka włożyłem wszystkie rodzaje mięsa , słoninę , cebulę , marchewkę , ziarna pieprzu i ziela angielskiego , liście laurowe. Zalałem wodą , posoliłem , gotowałem 30 min. Wyjąłem słoninę a resztę mięsa gotowałem jeszcze godzinę. Cukinię umyłem , pokroiłem w słupki . Natkę pietruszki po opłukaniu posiekałem. Czosnek po obraniu również posiekałem. Rozgrzałem na patelni 2 łyżki oliwy , zeszkliłem cebulę i czosnek , dodałem cukinię , smażyłem 5 minut. Ugotowane mięso wyjąłem , przestudziłem , zmieliłem 2 razy. W wywarze namoczyłem kajzerki , odcisnąłem , dodałem do mięsa. Dołożyłem cukinię , natkę , jajka , 2 łyżki oliwy. Doprawiłem solą , pieprzem , po pół łyżeczki oregano i tymianku. Masę wyrobiłem , wyłożyłem do natłuszczonej formy . Piekłem w piekarniku 60 minut w temperaturze 200 stopni C.