Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariański pasztet z warzyw :-) pyszny, aksamitny. smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. sam z ketchupem lub sosem pomidorowym
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1815
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253541
Polecam.
Odsłon: 1466
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1815
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253541
Polecam.
Odsłon: 1466
Składniki
Cukinie umyć. Jeżeli jest młoda nie trzeba obierać ze skórki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek drobno pokroić, marchewkę zetrzec na dużych oczkach. Wszystkie składniki wymieszać razem, przyprawić. Masę wlać do dwóch keksowych foremek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni. Najlepiej kroi się i wyjmuje z blaszki gdy już trochę przestygnie. Smacznego :-)