Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemski smak, lekki, znika w mgnieniu oka ;)
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 410
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3144
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 192
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 410
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3144
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 192
Składniki
1. Dobrze odcisnąć cukinię aby była jak najmniej mokra.
2. Nagrzać piekarnik do 180°C.
3. Pieczarki poddusić na patelni na średnim ogniu, odparować wodę.
4. W dużej misce wymieszać cukinię z bułką tartą, serem, olejem, cebulą, żółtkami, pieczarkami, pomidorami suszonymi (razem z pestkami dyni) pietruszką i przyprawami.
5. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać całość. Jeśli całość wydaje się zbyt mokra, dodać więcej bułki tartej.
6. Przełożyć wymieszaną masę do dużej keksówki i piec w nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę, aż wierzch się przybrązowi.
7. Odstawić, aż pasztet przestygnie. Im cieplejszy tym bardziej miękki, więc najlepiej jeść go po kilku godzinach gdy dobrze stężeje.