Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny, znika w mgnieniu oka
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Posypać solą, przemieszać i odstawić, żeby puściła soki.
Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju.
Odstawić do ostygnięcia.
Gdy cukinia puści soki, dobrze ją odcisnąć i przełożyć do miski.
Dodać cebulę, bułkę tartą, żółtka jajek, olej oraz starty na dużych oczkach ser.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i dokładnie razem wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać do masy i delikatnie razem połączyć.
Formę keksową o wymiarach 30 cm / 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Do formy przełożyć ciasto z cukinii.
Przykryć wierzch.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w 180 - 200 st C.
Po tym czasie pasztet odkryć i piec jeszcze 20 minut w takiej samej temperaturze.
Odstawić do ostygnięcia, chociaż na ciepło pasztet jest równie smaczny.
Nieziemski smak, lekki, znika w mgnieniu oka ;)
Odsłon: 17886
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 62
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 34
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 122
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 212
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 62
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 34
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 122
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posypać solą, przemieszać i odstawić, żeby puściła soki. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Odstawić do ostygnięcia. Gdy cukinia puści soki, dobrze ją odcisnąć i przełożyć do miski. Dodać cebulę, bułkę tartą, żółtka jajek, olej oraz starty na dużych oczkach ser. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i dokładnie razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie razem połączyć. Formę keksową o wymiarach 30 cm / 12 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Do formy przełożyć ciasto z cukinii. Przykryć wierzch. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w 180 - 200 st C. Po tym czasie pasztet odkryć i piec jeszcze 20 minut w takiej samej temperaturze. Odstawić do ostygnięcia, chociaż na ciepło pasztet jest równie smaczny.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Karkówka na kanapki
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Karkówka na kanapki
Karkówka na kanapki to domowe mięso, które przygotujesz z pomocą piekarnika....
Odsłon: 1532
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 3099