Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z dziczyzny"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 221
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 221
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbek) umyj. Przełóż do garnka. Dodaj suszone grzybki i przyprawy. Zalej wodą, gotuj pod przykryciem ok. 3 godz. Mięso oraz grzybki wyjmij, wystudź. Wywar zachowaj. Kajzerki namocz w 1/2 szklanki wywaru, odciśnij.
Wątróbki oczyść, szybko obsmaż na łyżce smalcu. Mięso, grzyby, bułki i wątróbki trzykrotnie zmiel. Dodaj żółtka i ok. 2/3 szklanki wywaru z mięsa. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.
Białka ubij, połącz z masą pasztetową i ponownie wymieszaj. Dużą foremkę (ew. dwie mniejsze) posmaruj tłuszczem, obsyp ziarenkami sezamu. Napełnij masą pasztetową. Piecz ok. 80 min w temp. 180°C. Podawaj z żurawiną do mięs.
20 porcji, 40 min, 3 godz., 80 minŹródło: Naj