Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
1. boczek pokroić na kawałki, podsmażyć na rumiano, dodać mięso królika, chwile podsmażyć, podlać gorącą wodą, zagotować dodać sol i pieprz oraz obrane warzywa, dusić na małym ogniu do miękkości, 2. miękkie mięso wyjąć, wyjąć, obrać z kości, w pozostałym wywarze namoczyć bułki, 3. mięso, boczek , warzywa oraz odciśnięte bułki zmielić 3x, dodać jajka, doprawić gałką oraz pieprzem i solą do smaku, 4. na dno foremek wyłozyć plastry słoniny, nastepnie wyłożyć pasztet, wierzch wyrównać, posypać bułką tartą, 5. piec ok 60-70 min w 180 st, smacznego