Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z królika i golonki wieprzowej"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 691
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 667
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 257
Składniki
Golonkę i pokrojonego na części królika gotujemy do miękkości z warzywami, grzybami, solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyjmujemy z wywaru, oddzielamy mięso od kości. Mięso, warzywa i grzyby przepuszczamy przez maszynkę.
Słoninę i cebulę kroimy w kostkę. Słoninę przesmażamy, dodajemy cebulę, dusimy. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy.
Słoninę z cebulą, wątróbkę i bułkę mielimy. Mieszamy z mięsem. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, świeżo startym imbirem i tartą gałką muszkatołową. Wyrabiamy.
Przekładamy do natłuszczonych, obsypanych bułką tartą foremek, posypujemy kolorowym pieprzem, listkami laurowymi i pieczemy 80 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 302 kcal Białko 26,5 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia