Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wyroby to w tych czasach najlepsze rozwiązanie. W sklepach jest bardzo duży wybór różnych wędlin czy pasztetów. Niestety czytając skład tych wyrobów na etykietach włosy stają dęba. Domowy pasztet idealnie zastąpi te sklepowe a są o wiele zdrowsze i smaczniejsze.
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6169
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 755
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6169
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 95
Składniki
Królika podzielić na porcje. Smalec roztopić w garnku. Do garnka włożyć kawałki królika i podsmażyć. Potem dodać łopatkę i cebulę i też podsmażyć, pod koniec dodać ząbki czosnku. Gdy mięso się podsmaży wlać do garnka wodę, dodać trochę soli i dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa, na chwilę przed końcem duszenia dodać wątróbkę. Gdy będzie miękkie wyjąć je z garnka razem z cebulą, czosnkiem i wątróbką, przestudzić i obrać królika z kości. W wywarze z duszenia mięsa namoczyć bułki. Wszystkie mięsa i cebule z czosnkiem zmielić na najdrobniejszym sitku. Potem dodać jajka i pozostałe przyprawy i wymieszać masę na pasztet, którą następnie rozdzielić do foremek. Wierzch posypać bułką tartą i wstawić foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pasztet 45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić pasztety. Przechowywać w lodówce. Pasztet można zamrozić.